Pink Ripped Photo Feminine Scrapbook Collage General Greetings Mother's Day Framed Art Print

Poslovna pot in filozofija

Pozdravljeni,

moje ime je Mojca Glisik in sem mag. zakonskih in družinskih študijev z dodatno 2-letno specializacijo iz zakonske in družinske terapije. Psihoterapevtska pomoč je moj življenjski klic in delo opravljam z vnemo in strastjo. Moj pristop k oskrbi klientov je holističen v naravi, pri čemer upoštevam psihološke, biološke in družbene dele posameznikovega splošnega delovanja. V osnovi moja praksa temelji na humanističnih načelih, katerih center so zmeraj klienti in v katerih je poudarek na empatiji, pristnosti in brezpogojni pozornosti. Verjamem, da je klient ekspert in bi moral imeti glavno vlogo v svojem terapevtskem procesu, Jaz, kot vaš terapevt, pa sem sočuten posrednik, ki vam asistira in pomaga na poti vašega samo-raziskovanja, refleksije in boljšega delovanja. Moja terapevtska filozofija je zasnovana tako, da vam pomaga, da se počutite udobno deliti in raziskovati težave, medtem, ko vas hkrati spodbuja k razvoju novega in/ali drugačnega vpogleda.

Verjamem, da je terapija kolaborativen proces, kjer se oseba lahko zdravi, raziskuje, spreminja in raste v sprejemajočem okolju. Prizadevam si integrirati številne dopolnjujoče intervencije oz. tehnike glede na individualne potrebe klientov, kot so: ZDT, KVT, Gestalt terapija, ACT,…

Imam obsežne izkušnje z anksioznimi motnjami, nizko samozavestjo, žalostjo in izgubo, partnerskimi odnosi, travmo, prav tako pa tudi zelo osebne izkušnje z boleznimi in otroci s posebnimi potrebami (avtistični spekter).

Vaše potovanje prihaja od znotraj in moja odgovornost je, da vam zagotovim orodja za dosego vašega pravega potenciala. Razumem, da je iskanje pomoči zelo osebna in težka odločitev, ki kaže na zavezanost k spreminjanju in izboljšanju vašega življenja. Moja naloga je, da se vam v tej zavezi pridružim in vam pomagam razviti občutek za to, kakšne so vaše potrebe in kam želite, da vas življenje popelje.

S spoštovanjem,

Mojca Glisik

Osebna izpoved

Iz knjige Ne glej stran - Napadi pošast pod posteljo:
… “Ne, nisem zmeraj vesela, kot bi morda lahko razbrali iz mojih napotkov v knjigi in tudi nimam popolnih odnosov in popolnih otrok, kot se pričakuje od zakonske in družinske terapevtke. Poznana mi je tako tesnoba, kot tudi depresija, prav tako ločitev in trmoglava otroka. Kot vsi, imam tudi jaz slabe trenutke in slabe dneve. Razjezi me, ko ne morem zapeti gumba na kavbojkah in besede, ki posledično priletijo iz mojih ust, presegajo besedni zaklad kletvic starega mornarja. Včasih sem žalostna in se razjočem in mislim, da imam živali raje kot ljudi. Ne maram dežja in mraz ni moj prijatelj, nikoli mi ne more biti tako vroče, kot me lahko zebe. Včasih sem tečna brez razloga in v napoto sama sebi. Ampak zavedam se, da so tudi takšni trenutki kdaj neizogibni in normalni. Trudim se, da iz tal skočim nazaj na noge in se zahvalim nekomu tam zgoraj, da me je vrglo samo na rit in ne v nek obcestni jarek.” …

Življenjska filozofija in vrednote

Stojim za vrednotami kot so iskrenost, enekopravnost, prijaznost, sočutje, spoštovanje drugih in drugačnih ter pomoč ljudem v stiski. Absolutno verjamem, da bi moral imeti vsak otrok pravico do svobode, zdravja, izobrazbe, izbire, varnosti, dostojanstva in miru.